Complexul Digital Park

Arhitectura Proiect

Complexul Digital Park este un proiect ce propune 25 630 m2 în spații pentru birouri și spații coworking, 4 230 m2 lobby, săli de conferințe și alte spații de uz comun,  calitatea mediului interior este asigurată prin 1730 m2 ce găzduiesc cafenele și restaurante, 9300 m2 spații verzi, parcuri și spații de recreere, 1100 m2 cu locuri de parcare, 4300 m2   terase și spații verzi amenajate pe acoperiș, un complex sportiv cu suprafață de 2000 m2 și un centru cultural cu un auditoriu având capacitatea de 500 persoane. Toate aceste elemente fac din complexul Digital Park un punct atractiv, metropolitan nu doar rezidenților, companii IT naționale și internaționale, ci și un centru urban, modern și  alternativ.

Sustenabilitatea și îmbunătățirea mediului înconjurător au fost două fundamente de identitate care au stat la baza planurilor Digital Park. Viziunea finală arhitecturală redă echilibrul dintre tehnologiile moderne integrate, performanțele tehnice avansate ale clădirilor cu spațiile verzi. Park-ul IT este definit, proiectat și dezvoltat așa cum era firesc în cazul unui parc tehnologic revoluționar, în mai multe procese și etape. Prima etapă – Blocului A și Blocului B – va oferi spații de lucru confortabile, luminoase, eficiente și performante.

În pasul următor demolarea halei industriale din teritoriu, face loc altor 4 clădiri proiectate și încadrate armonios într-un concept sistematic arhitectural al clădirilor și relațional al străzilor.

„Proiectul oferă finisaje unice în Republica Moldova, gândite în detalii fine de formă și aspect desăvârșit. Provocarea a fost de a da clădirii A identitate și exclusivitate atât din punct de vedere design, cât și al instalațiilor edilitare. La nivel tehnic, în mod inedit, pasul coloanelor este de 9 m, ceea ce face spațiul potrivit pentru medii de lucru open-space, în Republica Moldova este prima clădire de birouri cu această caracteristică arhitecturală.” – arhitect, Valerii Grișco.

Vizitează-ne

Completați formularul pentru o consultație