Chișinăul contemporan

Chișinău astăzi

”Orașul din piatră albă” este situat pe 7 dealuri, printre cele mai mari parcuri-oraș, Chișinăul are una dintre cele mai extinse suprafețe naturale ale oricărui oraș din Europa, este situat pe râul Bic, cu o mulțime de spații verzi și lacuri în împrejurimi.  Un teren fertil plin de podgorii îl fac destinația ideală pentru amatorii de degustări de vin.

Un oraș cu un centrul istoric încărcat de fascinante legende, Grădina Publică, ”Ștefan cel Mare” este considerată unul dintre cele mai vechi modele de arhitectură peisageră din Basarabia.

Astăzi este un oraș în care inovația și adaptarea la universul digital renasc prin noile generații grăbite, pragmatice și independente. Chișinăul este un oraș energic, cel mai dezvoltat centru industrial al Moldovei, determinat să devină un important centru de referință al dezvoltatorilor IT. Un loc favorabil industriei IT, un centru universitar, pe care tot mai multe companii multinaționale îl aleg pentru extinderea strategiilor și proceselor IT specializate, performante.

685 000 de rezidenți aleg astăzi (2017) Chișinăul, moldoveni, români, ucraineni, ruși, bulgari, găgăuzi  conviețuiesc într-unul din cele mai luminoase orașe ale Europei, în care clima temperat continentală face ca iarnă să fie blândă și vara lungă, oamenii binedispuși și dornici să împărtășească expertiza, istoria și cultura lor.

Vizitează-ne

Completați formularul pentru o consultație