News

7 motive de a schimba oficiul clasic pe un loc în coworking

coworking

Popularitatea spațiilor de coworking este în creștere, atât la nivel mondial, cât și în Moldova. Acest fapt se datorează globalizării, tendințelor de outsourcing și freelance. În cazul în care activezi chiar în oficiu full time, dar într-o echipă mică din industria creativă, atunci merită să revezi și opțiunea de coworking.

 

  1. Economie considerabilă a chiriei

 

Locul într-un spațiu de coworking este mai eficient din punct de vedere al costurilor, comparativ cu oficiul. În special dacă activezi ca freelancer sau faci parte dintr-o echipă mică, un oficiu de clasa A va fi destul de scump de închiriat, iar în coworking vei beneficia de aceleași condiții moderne la un preț mult mai accesibil.

 

  1. Abonament tip all-in-one

 

În costul abonamentului  sunt deja incluse serviciile de mentenanță, curățenie și serviciile comunale, ceea ce simplifică organizarea spațiului. Așa vei avea timp mai mult pentru taskuri importante și vei evita apariția cheltuielilor suplimentare.

 

  1. Grafic flexibil de lucru

 

Cu un acces 24/7, spațiul de coworking îți permite să lucrezi atunci când te simți mai productiv, nefiind limitat de un program, cum e în cazul oficiilor clasice. Programul flexibil este și o condiție importantă pentru cei care activează în regim outsource, oferind acces nelimitat rezidenților.

 

  1. Interior amenajat

 

Un alt avantaj al coworkingului este un design bine definit, de obicei în stil industrial, în care  nu mai e nevoie de investit în reparații sau amenajări interioare. Coworkingul oferă posibilitatea de a decora creativ fiecare colțisor, ca să-ți faci locul de muncă și mai confortabil.

 

  1. Socializare și networking

 

Coworkingul adună cei mai diferiți oameni din industria IT și cea creativă, ceea ce e un prilej bun pentru socializare și networking. În oficiul clasic, poți să te întâlnești cu colegii doar la masă sau pe coridor, iar în coworking ai mereu posibilitatea să dezbați o idee interesantă cu ceilalți rezidenți.

 

  1. Comunitate inspirațională

 

Ceea ce lipsește oficiului clasic este conexiunea cu oamenii, fiecare companie sau echipă este izolată. În cadrul coworkingului, comunitatea este elementul central, se organizează evenimente și petreceri interne, astfel te simți mereu ca acasă.

 

  1. Acces la evenimente

 

Un alt mare avantaj al coworkingului sunt evenimentele tematice organizate, în care îți poți realiza potențialul creativ. Acestea pot fi ore de yoga, tenis, conferințe sau seminare de profil și multe alte evenimente interesante.