Articles

Avantajele de a lucra într-un spațiu coworking

Dezvoltatori IT fiind, programatori sau orice alți liberi profesioniști care aleg acest domeniu de activitate, sau un domeniu conex acestuia, ne întrebăm care ar fi avantajele de a închiria un spațiu într-un hub IT. Listam o parte dintre acestea mai jos in speranța ca vor face mai ușoară decizia in aceste situații.

 

✔ spatiile coworking pot ajuta la creșterea mai rapida a afacerii;

✔ networkingul profesional si personal se dezvolta;

✔ coworkingul facilitează colaborările, găsim oameni talentați din același domeniu de activitate in același loc, angajam sau suntem angajați;

✔ creste productivitatea, suntem mai puțin distrași in spațiul de lucru, mai stimulați de profesioniștii ce ne înconjoară, mai creativi;

✔ echilibrează balanța viața personala-cariera;

✔ delimitam clar timpul de lucru, avem o rutina;

✔ lucram individual însă nu singuri;

✔ resurse tehnologice avansate, conexiune rapida de internet sau intranet;

✔ mult mai eficient din punct de vedere al costurilor, utilităților si facilitaților;

✔ eliminam contracte cu alți furnizori pe care ii contractam in mod uzual in spatiile de lucru individuale;

✔ spatiile de lucru coworking sunt medii care îmbunătățesc comunicarea, ne cresc listele de contacte, ne feresc de izolare in timp ce ne dezvolta abilități sociale.

Spatiile coworking se adresează in special antreprenorilor si liber profesioniștilor care activează in sistem home office, start-up, cel mai adesea celor care dezvolta activități individuale, însă își doresc un mediu de lucru in comunitate, colaborativ, caută apartenenta in comunități si grupuri comune. Aceste spatii de lucru sunt oferite de către dezvoltatori ai business parcurilor, IT parcurilor, in Moldova sunt inovate in complexul Digital Park din Chișinău.