Articles

Tot ce trebuie să știi despre Digital Park

parc IT moldova
  1. Ce este Digital Park?

Digital Park este un parc IT, un spațiu de întâlnire a companiilor IT din diferite generații, un ecosistem dinamic pentru prosperarea companiilor locale și internaționale.

  1. Cum a apărut necesitatea proiectului?

Proiectul a apărut din interesul sporit față de sectorul IT și dezvoltării acestuia și pentru a populariza conceptul de Sillicon Valley în Moldova. Digital Park a fost creat pentru a dezvolta comunitatea tehnologică din Moldova și pentru a menține potențialul intelectual al tinerilor noștri, acasă.

  1. Ce include parcul? 

Este primul parc IT din țară cu un concept all in one, care include: oficii și spații de lucru moderne, data centru, săli de conferință, restaurante, zonă verde pentru a găzdui evenimente, parcare spațioasă și multe altele. Digital Park este în sine un mic oraș în cadrul Chișinăului.

  1. Ce s-a realizat la moment și ce urmează a fi construit?

Proiectul va fi finalizat în mai multe faze, la moment este gata blocul A, în care, în scurt timp vom avea deja primele companii rezidente. Pentru blocul B urmează să amenajăm un restaurant, care va bucura rezidenții noștri cu bucate delicioase. Ulterior, vom reconstrui hala industrială în spații de lucru și vom mai construi un bloc cu 15 etaje. Astfel complexul Digital Park se va extinde și va oferi mai multe locuri de muncă și mai multe posibilități.

  1. Cine poate deveni rezident al Digital Park?

Rezident al parcului poate deveni orice companie care își desfășoară activitatea în domeniul IT și cel creativ. În cazul în care faci parte din această industrie, te  invităm să faci un tur al parcului și să descoperi toate facilitățile Digital Park